Monday, 28 September 2009

Route to Newcastle...Raya!

Raya baru ni aku balik ke Kelantan, kampung ayahanda aku...macam biasa, aku dilantik menjadi pemandu berhemah... Jumaat petang tu aku berbuka puasa dengan member2 lama aku, ye laa..last sebelum raya..aku bertolak ke Kelantan pukul 1 pagi... Meriah suasana atas jalan menghala ke Karak Highway...

Suasana ni start from Desa Pandan, sampai la ke persimpangan Bentong...

sebab traffic camni, kitorg amik keputusan utk isi petrol kat R&R Genting Sempah, menghala ke KL, pun agak hectic...

yang bestnya, aku n family amik keputusan nak lalu Terengganu, jalan pantai...bila masuk LPT, ini view dia..

view pagi kat LPT, jalan clear nih, aku saja la gatal kaki nak tekan Perdana hijau ayahanda aku...cecah 180km/h, sekali door visor @ air press tanggal..haduyai..cacat sebelah dah...ni plak masa lalu jalan tepi pantai..sebabkan aku tgh drive, so xleh nak amik gambar laut sgt...

time jalan kosong ni pun aku nyaris2 eksiden gak..insiden pertama, bas termasuk ke bahu jalan and bila dia nak masuk balik ke jalanraya, dia nak masuk ke lane aku..insiden kedua sebab mamat mangkok yang nak overtake keta, and sampaikan aku yang kena elak..kalau x, bertembung muka dengan muka...
aku sampai di rumah nenek aku jam 1.30 petang...huhuu..12 jam bebeh!!!!~
p/s : lepas ni, parents aku balik naik flight, anak2 dia lak yang kena drive..hehehe...lagi best!

No comments: