Thursday, 13 August 2009

Sakit Sudah...

22/7/09 dulu, aku da start demam..and also ada sekutil bijik kat bibir aku..putih2...badan lak start panas...then kutil tu ilang, jadi benda lain lak...ulser beb! haduyai...memula ulser kat bibir jek, lepas tu lidah, belakang kerongkong and then gusi bengkak lak..haduh. for the past one week, susah gilak nak makan. roti cicah mushroom soup pun sampai merah mata tahan pedih. rasa mcm kerongkong ni tersiat2 bila makanan lalu, then minum pun air mineral jek.seksa dia kurang sket but berair jugak la mata. first g clinic, ubat demam ngn ubat ulser jek. ubat ulser punya laaa kuat sampaikan bila kena lidah, terasa kebas. aku cakap pun da mcm Sylvester the Cat dah...hehehe...tapi degil jugak tu.

demam n ulser, sabtu malam member aku ajak tgk wayang pun, on jugak. lepas wayang, rasa lain mcm jek terus g Pusat Rawatan malam tu jugak.kat situ, aku kena pakai mask, takut H wang N wang la katakan...alhamdulillah lepas check darah, dia kata okey, clean.. di baginya ubat demam lagik...haduh...


ahad, mcm biasa...tahan sakit jek..Monday, terus x g keje sebab xleh telan air liur. perit sgt sampai tumbuk2 meja jgk la nak tahan sakit punya pasal. then g klinik balik and doktor bagi MC n tambah lagi koleksi ubat aku..kali ni aku mintak MC 2 hari,sambil MC, sambil tu la bawak air garam. Buat kumur mulut..perghh..pedih bangat...ada sekali tu aku terletak garam lebih, menggigil tahan sakit kat bibir aku tu.

Risau jugak kot2 x dapat g Treasure Hunt 1/8/09 tu..tapi okay la lepas bwk bekal air garam n bubur g opis...huhuhu...serik aku kena sakit camtu...nak makan susah, lepas tu lapar, lambat gila nak sihat...hehehe...

For u guys, rerajin la minum air mineral yek..jgn biarkan bdn tu panas sgt...suka ati la air apa pun...

No comments: