Friday, 14 August 2009

Les Sekinchan

Last week, 7th August 09, aku ngn bebudak baru BERNAS gi ke KBB Sekinchan...sebelum tu ada 2 hari induction..huhuhu...neway, kilang ni tahun 70an punya, so most of the equipment ada lagi la yang lama...enjoy the pic peeps...

sesampainya di sana, kitorg di sambut bersama-sama 3 orang lagi pegawai dari SIRIM...and we were listening to their discussion sebelum diorg reramai pandang aku..sebab aku terlelap masa kat meja meeting...hehehe...
after breakfast, sambung diskusi and yang guys g solat Jumaat kat masjid Sekinchan. then around 2++ kitorg back to KBB, makan tgh hari...after lunch baru jalan2 area kilang..
this is how big the machine to process the paddy...
and this is where they process the sekam padi...and sekam hangus pun ada gak utk buat baja...

and ini plak machine utk asingkan padi yang akan di paket. sama ada hancur, or dedak..hehehe...and every one white bag tu, berat dia 1 tan...setan...
nampak tak besar mana org tu? imagine if one of this beg full of beras jatuh..perghh...

lupa lak..this is where diorg timbang lori yang digunakan utk mengangkut padi / beras keluar dari KBB..kitorg memain buat timbang berat badan...hahaha...


tapi rugi jugak x dapat panjat silo dia..tinggi jugak beb...

kitorg gerak balik dalam kul 4 lebih, and sampai ke CP Tower dalam kul 6...penat but enjoy laa...walaupun x dpat tgk semua tempat...

7 comments:

Najwa Aiman said...

Errr... bro... Gambar ke 5, awek 2 dari kanan... boleh donlod ke? Ekekekeke...

phat_lee said...

yang free hair tu ka? HOD baru...time dia bergetah dulu mungkin la boleh donlod...skg ni sekadar read only...

Najwa Aiman said...

Ye ke??? Alahai... that is the bcoz gambor ko ni kecik sangat! Terpaksalah aku CTRL-ALT-DEL terus! Ekekekekeke...

Teddy said...

nampak macam dah matured giler la bro post ko nie.. tahap gaban punya serius berkhidmat utk masyarakat..

phat_lee said...

sama mcm IWK jugak...berkhidmat utk kebajakan...hehehe...

cyana said...

pergh...every angle ko amik gmbo ka? mengalahkan pompuan. eh... kan ke byk aweks baru sama induction aritu. tangkap la gmbo byk2.

rugi beb tk nek silo.best! bley nmpk seluruh kg sekinchan tu...gile jakun kejap. ahaks

phat_lee said...

cyana, aku memang suka snap...hehehe.xnak tunjuk je masa kat kolej dulu or masa kat petronas..hehehe...aku jadi cameraman Indah Water dulu..lalala...tu la..rugi gak x dpt naik silo...adeh...