Tuesday, 1 September 2009

Darurat...


Aku g muzium negara sempena dengan pameran Darurat 1948-1960...memang layan. pameran ni patut jadi roadshow la, bukan letak kat muzium jek. dari pameran ni, terasa jugak la betapa susah nak hapuskan pengkhianat-pengkhianat nih...paling aku respect, barisan Home Guard, iaitu orang2 kampung yang dilatih oleh British and askar Malaya utk sama-sama lawan komunis, and ada gambar kaum wanita kampung pegang senapang..berani diorg nih..kalau aku la. pegang je ok lagik..sama ada sanggup nak tembak atau tak jek... neway, these are some image from the exhibition... gambar Tragedi Bukit Kepong paling sayu...mayat polis hangus terbakar, dengan mayat anak dia kat sebelah...

sihatnyaaa akuu....

ini kekejaman Komunis...


pejuang Bukit Kepong yang dibakar komunis...

muka si bangsat, ChinPeng.


reward utk siapa yang dpt Chin Peng.

panggilan utk masuk askar...

risalah Komunis

senjata buatan sendiri Komunis....

ada lagi gambar masa aku g pameran tu, nnt aku upload...sekarang ni da time balik...chaliooo...


4 comments:

Teddy said...

i like!~

phat_lee said...

apa yang demo like tun?

Nino said...

aku yg dulu menyampah ngan sejarah time skolah2 dulu pun da jd cikgu sejarah plak skang.. hehe.. bagus pameran ni.. tapi market kurang.. camne la org melayu nak sedar.. lalalalaa

phat_lee said...

buat kat shopping complex..xpun buat drama yang derhaka kat mak bapak tapi dlm tema darurat nih...org kita suka citer camtu kan?