Friday, 14 August 2009

Les Sekinchan

Last week, 7th August 09, aku ngn bebudak baru BERNAS gi ke KBB Sekinchan...sebelum tu ada 2 hari induction..huhuhu...neway, kilang ni tahun 70an punya, so most of the equipment ada lagi la yang lama...enjoy the pic peeps...

sesampainya di sana, kitorg di sambut bersama-sama 3 orang lagi pegawai dari SIRIM...and we were listening to their discussion sebelum diorg reramai pandang aku..sebab aku terlelap masa kat meja meeting...hehehe...
after breakfast, sambung diskusi and yang guys g solat Jumaat kat masjid Sekinchan. then around 2++ kitorg back to KBB, makan tgh hari...after lunch baru jalan2 area kilang..
this is how big the machine to process the paddy...
and this is where they process the sekam padi...and sekam hangus pun ada gak utk buat baja...

and ini plak machine utk asingkan padi yang akan di paket. sama ada hancur, or dedak..hehehe...and every one white bag tu, berat dia 1 tan...setan...
nampak tak besar mana org tu? imagine if one of this beg full of beras jatuh..perghh...

lupa lak..this is where diorg timbang lori yang digunakan utk mengangkut padi / beras keluar dari KBB..kitorg memain buat timbang berat badan...hahaha...


tapi rugi jugak x dapat panjat silo dia..tinggi jugak beb...

kitorg gerak balik dalam kul 4 lebih, and sampai ke CP Tower dalam kul 6...penat but enjoy laa...walaupun x dpat tgk semua tempat...

OMG!!!! (Ol'Skool Mini Gathering)

gathering ni happened masa aku kat cherating on 2nd August 2009, so just enjoy the slides ya!!!...

burn baby, burn!!!
datsun 510 SSS
line up of an old army...
the fallen angles...
look closely and u can see the intercooler...nicely hidden...

line ups of 180K...
the devils horn!!!
so fresh, so clean...

after burnout....

p/s : sebabkan IWK Treasure Hunt tukar tarikh, Ronin x dpt jumpa geng2 lama dia..huhuhu...

Thursday, 13 August 2009

Pirates of Cherating...

1st August aritu aku join company lama aku g Treasure Hunt ke Cherating. Start from IWK Pusat Bandar Damansara kul 8 lebih lebih...

thanks to my bro, dia bagi pinjam Siti dia utk keempat-empat jejaka cumel ni naik. as usual aku jadi driver, nazrul jadi navigator, and lagi dua jadi tukang jawab soklan @ pembuat lawak tegar...

first stop kat Petronas Karak Highway, masuk je Petronas tu aku tgk semua yang pakai baju hitam je kat dalam tu. travel dalam 7 jam jugak la plus sesat kat kuantan..thanks to the idiot yang buat peta tu kitorg sesat kat kuantan sebab nak cari airport jek..huhuhu..then after penuh berbakul maki hamun,akhirnya sampai la jugak kat The Legend Cherating.

sampai2 jek, perut berkeroncong untuk nasik. aku masa ni baru nak elok mulut aku. so test dengan nasik n sup daging. ingt nak makan sup belut, belut lak abis.huhuhu...lepas tu balik hotel coz bebudak aku nak jadi singa laut, mandi swimming pool...aku lak, jalan2 tepi pantai...
malam tu diorg ada buat dinner, so lepas mandi apa bagai, kitorg head to the hall...
dinner?ok laaa...tapi kitorg x dapat apa pun...malam tu ting tong jgk la...kuar lepak minum lak.hehehe..the next morning, ada beach volleyball tournament...layan tgk je sebab kenyang breakfast..nanti bertempiaran lak org lari sebab muntah berbakul..hehehe...
semua ni abis dalam kul 11 jugak la..then 12 tgh hari, check out...g singgah kemaman jap, makan tgh hari dalam pinggan sport rim 15 inci...hehehe...


p/s : jaaanngaaaannnn riiisssaaaaaauuuuu....semua dapat hadiah malam ni...(kata2 ini dijadikan pengajaran~jangan berharap!!)

Sakit Sudah...

22/7/09 dulu, aku da start demam..and also ada sekutil bijik kat bibir aku..putih2...badan lak start panas...then kutil tu ilang, jadi benda lain lak...ulser beb! haduyai...memula ulser kat bibir jek, lepas tu lidah, belakang kerongkong and then gusi bengkak lak..haduh. for the past one week, susah gilak nak makan. roti cicah mushroom soup pun sampai merah mata tahan pedih. rasa mcm kerongkong ni tersiat2 bila makanan lalu, then minum pun air mineral jek.seksa dia kurang sket but berair jugak la mata. first g clinic, ubat demam ngn ubat ulser jek. ubat ulser punya laaa kuat sampaikan bila kena lidah, terasa kebas. aku cakap pun da mcm Sylvester the Cat dah...hehehe...tapi degil jugak tu.

demam n ulser, sabtu malam member aku ajak tgk wayang pun, on jugak. lepas wayang, rasa lain mcm jek terus g Pusat Rawatan malam tu jugak.kat situ, aku kena pakai mask, takut H wang N wang la katakan...alhamdulillah lepas check darah, dia kata okey, clean.. di baginya ubat demam lagik...haduh...


ahad, mcm biasa...tahan sakit jek..Monday, terus x g keje sebab xleh telan air liur. perit sgt sampai tumbuk2 meja jgk la nak tahan sakit punya pasal. then g klinik balik and doktor bagi MC n tambah lagi koleksi ubat aku..kali ni aku mintak MC 2 hari,sambil MC, sambil tu la bawak air garam. Buat kumur mulut..perghh..pedih bangat...ada sekali tu aku terletak garam lebih, menggigil tahan sakit kat bibir aku tu.

Risau jugak kot2 x dapat g Treasure Hunt 1/8/09 tu..tapi okay la lepas bwk bekal air garam n bubur g opis...huhuhu...serik aku kena sakit camtu...nak makan susah, lepas tu lapar, lambat gila nak sihat...hehehe...

For u guys, rerajin la minum air mineral yek..jgn biarkan bdn tu panas sgt...suka ati la air apa pun...