Thursday, 23 July 2009

Solar Eclipse...

semalam gerhana matahari. rugi pulak x dpt tgk sebab this time is the longest. about 6 minute gak. dulu aku ada dapat email, kata yang 22/7/09 akan jadi tsunami, tapi so far xde dengar berita apa pun. nak kata ada kaitan memang ada la...ada ke? tapi eclipse semalam, bila tgk image dia, memang cantik...and they say that benda ni akan jadi lagi tahun 21++...time tu idup lagi ke?? neway, these are the image taken from all over the world...











memang lawa..bila dia jadi macam cincin tu paling best tgk...well, semlm nak tgk pun KL hujan, and aku tgh keje. xkan nak bawak xray gi diri kat luar opis tuh...hehehe....rasa benda ni banyak bagi effect kat kelakuan org jugak la...mana la tau kan??

Wednesday, 22 July 2009

Ronin days out 2

ola...aritu aku citer pasal time konvoi. so this time, time event lak...nak citer pun malas, so just enjoy these pictures la ek...


rare species...







yang ni plak dah heavily mod...





there's also custom bike...sekali tgk da mcm motor the dark knight dah...

macam biasa la, event camni best gak snap pic sengal2...

event ni abis dalam kul 6 patutnya...but kitorg gerak awal sebab nak hujan, kereta banyak yang xdak aircond. plus tempat tu agak sempit, so nak keluar tu kalau tunggu konvoi, memang jem la...but time event tu, satu keta yang paling aku minat tgk, keta Saab 900 turbo nih...smart..

event tu ok la, just that time tu panas, and diorg nak susun kereta ikut jenis, bukan kelab. Ronin pun nyaris2 disisihkan la jugak...huhuhu...best bila ada group ni dtg tgk2 kereta. KKL x bukak bonet, xde apa nak tunjuk sgt tapi da member aku nak tgk engine Ronin, bila aku bukak jek ada yang siap geleng2 kepala...aku hanya gelak dari kejauhan...hehehe...lepas event, KKLians ajak lepak kat Puchong, so TT kat sana plak...

p/s : Ronin aritu aku just isi RM10 jek. sib baik boleh pegi balik Shah Alam...i love cars!!!

Monday, 20 July 2009

Ronin days out...

Last sunday aku ngn geng KKL join konvoi ke pelancaran majalah My Rides kat I-City, Shah Alam. It's been a while gak since the last konvoi, so saturday petang tu aku siap2kan laa Mr.Ronin aku. Sunday pagi around 11.15 aku da shoot g tempat kumpul, Shell Batu 3 Shah Alam. sampai around 11.30-11.45 mcm tu, aku jek yang ada. but then start la sampai diorg nih...

benda wajib, pakai uniform KKL...


sementara tunggu genga lain, aku nampak kereta ni slow motion jek masuk ke Shell, keta Austin tahun 30 an punya beb. and kapitan KKL diberi penghormatan jadi tukang start keta...


masa nak bertolak tu, nampak la geng toyota, so kitorg konvoi sekali dengan diorg. total about 40 kereta jugak yang konvoi.

memang best la jugak konvoi nih. dari tol batu 3 kitorg cruise sampai I-City...

yang ni upon sampai kat entrance..agak crowded la jugak...

yang ni sementara masuk kat dalam tempat berlangsungnya event tu...

keta2 yang malu2 kucing...nyorok blakang kon.

i guess ni jek buat masa nih...pasal event tu, later baru aku citer la...mau pulang..lalala....

Last Friday...

Last Fridy aku ada meeting. petang lak tu...tahan ngn tuk gila. time tengah meeting tu, aku sempat la snap satu pic. tgh2 bosan kan...hasil dia...nih

meeting tu start dalam kul 3, and nasib baik la abis dalam kul 4.30...aku rasa meeting paling cepat abis dalam sejarah company nih..hehehe...pagi tu, aku xde mood nak keje, so just melangok, surf mudah.com.my ...saja tgk2 barang. and also snap lagi satu gambar... nih...


ini tempat duduk aku...kena kongsi dengan manager aku lak tu. xde privacy...haduyai..nak bermesra-mesra dengan geng-geng Indahan pun shushah...huhuhu...neway, x lama lagi aku dapat tempat baru kot..mean seating baru la, bukan company baru. tunggu lepas confirm la baru plan nak angkat kaki. for the time being, lepak dulu.

p/s : i miss IWK...

Wednesday, 15 July 2009

Birthday...

Last Sunday aku n family aku celebrate birthday anak buah aku...Yusoff Zulkarnain (hope betul la eja nih)...ni budak kecik nih...

dah 2 tahun dah dia...sedar x sedar..hehehe...means aku pun makin "muda"... skg aku da ada 4 org anak buah, and bulan 12 ni akan bertambah lagi family members aku. and parents aku pun makin happy la. family makin besar, makin meriah... anak buah aku yang paling besar pun da 3 tahun da umur dia...sedar x sedar da masuk sekolah dah...

atuk melayan cucu-cucunya...hehehe... aku jek tak tau bila nak kawen nih... huhuhu...

from left to right : ilyas muzaffar, yusoff zulkarnain (dlm stroller), emir ilham n nur batrisyia...

this picture is taken about a year ago... cepat betul...

Tuesday, 14 July 2009

Sekali teringat daa...

Semalam aku teringat time aku eksiden dulu...Kenari aku langgar blakang keta yang terbabas depan aku...

nampak mcm takde apa kan? cuba tgk keta yang terbabas tu lak..


lawakan?? hehehe... melekat kereta aku time tu...dah la esoknya tu aku nak balik kelantan, raya beb..

muaxx baik punya...


sebelum di lakukan surgery...

kerna eksiden ni, sebulan raya jugak la aku x g melepak dengan member2 aku. and after the surgery, camni la jadi dia...nasib baik dapat balik muka lama...

estimate? workshop kata dalam 8K, adjuster tulis dalam 6K, sampai kat opis insuran, abg aku sendiri estimate kan dalam 4K...huhuhu...kalau x da dapat Move punya muka..hehehe... neway, korg kalau drive, beringat-ingat la ek...

p/s : bwk sopan pun kena hantam maa....

Mob Stories...

Malam tadi aku layan cerita nih...


it's a smart movie, walaupun citer mamat ni kalau ikutkan kejap je dalam alam mobster, but the story is great. some of the scene macam tgk citer "Cloverfield" pun ada gak. scene yang aku suka masa mamat Johnny ni dengan selamba masuk balai polis, siap jenjalan kat department yang investigate kes dia. Sorg polis pun x perasan sapa dia.And ada scene tu kalau tgk, mcm discovery movie. mcm kita ada kat scene tu..best beb..hehehe... but, this movie is few times better. citer apa? citer nih..

one of my fav movie coz Tom Hanks berlakon. He's one of my fav actor... and also sebab ada Paul Newman, one of the best actor in Hollywood. ada lagi citer yang best pasal mafia nih... some of the movie in my list adalah yang kat atas ni, and also yang nih...



yang ni pun antara the best...The Untouchables..

and yg ni, the best...the great Marlon Brando...

aku suka movie pasal mafia nih. even The Sopranos pun aku layan, walaupun Sopranos tu moden mafia...

and semalam, just love the sound of Tommy gun dengan Winchester's pump gun...

p/s : thanks to my dear friend yang belikan n temankan gue tgk Public Enemies semlm...