Tuesday, 26 May 2009

Hari ini aku.....

well, hari ni manager aku g outstation...
esok lak big boss aku plak join the group....
and esok maybe ramai staff xde....
so....keluar awal laaa!!!!!!!! hahahahaha!!!!!!!!!
p/s : for the first time aku malas nak taip langsung....

Saturday, 16 May 2009

Piknik!!!

Last week, sebelum aku start keje baru, group Indahan buat trip to Canai@ Cenai kat Tanjung Malim.kitorang konvoi...start dengan berkumpul dekat R&R Sg.Buloh...

8.30 pagi kitorg start bertolak...dengan konvoi 5 bijik kereta...tapi konvoi a bit mcm haram la...tgk meter 140 - 160km/h...aku jaga blakang skali, but sekali-sekala g depan la..xde la bosan konvoi kalau buat camtu...then masuk persimpangan Tanjung Malim...


nasib baik tergerak hati nak pinjam Honda City abg aku...kalau x, memang aku patah balik KL jek...after about half and hour drive dari simpang Tanjung Malim tu, kitorg pun sampai..kena masuk kawasan kampung woo..

enjoy the pics guys...malas nak taip..hehehe...



Banyak lagi gambar yang ada, and kitorg buat celebration mothers day skali...i think maybe next time la aku update...
fro the time being, Chalio betty!!

Wednesday, 13 May 2009

Hari ke 3...

orang kata aku bertuah sebab dapat kerja baru zaman gawat ni, orang kata aku patut tinggalkan kompeni lama aku sebab ada peluang yang lagi bagus dari kompeni lama...orang kata rezeki aku murah sebab banyak bersabar sepanjang dengan kompeni lama...

it's my 3rd day as BERNAS staff, but still, i feel lonely..aku banyak msg member opis lama, told them how much i miss the crazy environment... At BERNAS, seems like i'm working at Rumah Mayat...no laughing voices, loyar buruk...petang lepas lunch perhaps, cara nak ilang ngantuk..

but seriously, i miss IWK so damn much...there's a story about my move to BERNAS...kalau diikutkan, memang aku berbelah bagi nak tinggalkan IWK... org kata aku accept the offer because of the salary... since the benefit are quite the same as IWK, beza ada housing n car loan if i'm not mistaken..memang pun..hehe...

apa yang aku rindukan??

ni lagik...


p/s : update resume!! hehehe...

Tuesday, 12 May 2009

Minyak naik lagi...Yey!!

KPDNHE akan melancarkan minyak pelincir ron 95 hari ini dengan harga
RM1.75 seliter bagi menggantikan petrol ron 92 yang digunakan sekarang.Ia akan
dilancarkan oleh Menterinya, Datuk Ismail Sabri Yaakob.Dua stesen minyak
Petronas di Presint 9 Putrajaya akan mula menjual minyak petrol ron 95 hari ini
dan esok diikuti negeri-negeri lain secara berperingkat-peringkat.Pada masa ini,
harga minyak petrol ron 92 adalah lebih rendah iaitu RM1.70 berbanding ron 97
iaitu RM1.80.Sementara itu, harga bagi minyak petrol ron 97 akan dinaikkan
kepada RM2.00 apabila penjualan minyak petrol ron 95 akan mula dikuatkuasakan September ini

p/s : susah nak kawin nnt, terpaksa buat maksiat...

Friday, 8 May 2009

Twin Effect...

My car with his twin...

At basement level P4a...


Owner has the same name, same style and same car...


My Ex.....

Tempat aku...

Sama gak, masa tgh punggah...


HR dept, arah ke Finance, Admin, Legal & Procurement


Beloved HR Dept...


Farewell Indahans...

Dear all,

Today will be my last day as Indahan. Thanks to my akak-akak and brothers in Human Resource Department for your support, guidance, and encouragements. Not forgetting to all my friends in other department and Unit Offices. You guys were my family here in IWK.

I really enjoyed my tenure here and I appreciate having had the opportunity to work with you all. Apologize if what I have said or done may hurt your feelings. This company will always in my mind (not because I need to pay the bills) and I will miss this working environment.

Email me @ acura_integrar@yahoo.com (don’t ask
what does it mean).
Phone number : on request only…hehehe…

Wish you guys all the best in life and don’t forget to boogie time!

"Remember goodbye doesn't mean forever,Let me tell you goodbye,Doesn't mean we'll never be together again,Though we may be so far apart."

Hootie & the Blowfish

FADLI ZULKIFLI
HR Dept.-recruitment.
0327801100 ext 1538
~goodbye, doesn't mean forever~

Thursday, 7 May 2009

Last day as Indahan...

Petang tadi kat department aku ada buat farewell...utk sapa? utk aku sebab esok da last day aku kat IWK ni..after 2 years. act since last week member2 rapat aku da buatkan utk aku.last thursday, diorg blanja aku pizza...lepas makan, ada la snap picture sket wat kenangan...

time kat pizza...


and after that snap skit kat Pusat Bandar Damansara lak...


and hari ni plak, kat department aku....
aku dapat Mini Cooper kaler kuning beb...Italian Job maa...



Tipu kalau aku kata aku x sebak petang tadi...even dalam meeting pagi tadi pun aku speechless, walaupun diorg knal aku sebagai yang banyak mulut...this is my other family for the past two years...akak2 aku, abang2 aku walaupun stok loyar buruk...hehehe...

Tak lupa gak ngn geng2 lunch,minum petang....

~goodbye, doesn't mean forever~