Monday, 20 April 2009

Ahad..

Semalam hari ahad, usually aku x kluar on Sunday, but semlm memang aku da rimas. Xtau apasal tapi dah xleh duk umah sangat. So dengan berseluar track-suit, baju t-shirt biasa, aku pun keluar. dengan niat nak g isi minyak kereta jek. But then aku tukar pikiran...hala ke Kajang lalu jalan lama. Sampai Kajang, aku hala ke Jalan Reko, masuk ke Bangi then keluar dekat Sg. Chua..sesaja tgk permandangan...aku tgk meter petrol aku, jarum berhenti dekat tgh2 tanda merah..

Rasa sempat nak round lagi, so aku masuk ke Saujana Impian n terus lalu highway LEKAS menghala ke Semenyih, masuk area Kampung Pasir, cruising dlm 50-60 km/h jek..jalan kampung, malas nak speed...last2 aku sampai kat area nih...

empangan Semenyih...saja nak tenangkan pikiran..dapat la dengar bunyi2 monyet, burung2...kdg2 je kereta lalu..

aku suka scenery jalan nak ke sana...relax, winding road...tapi ada samseng kat area tu..ni haa.


aku suka environment mcm ni..dats y aku prefer drive balik Kelantan. banyak scenery yang kita leh tgk...antara fav view aku..




dari Empangan Semenyih, lepas dlm 10-15 minit lepak cuci pikiran, aku drive hala balik..lalu kawasan kampung sebelum sampai ke Pekan Batu 18 Hulu Langat. memula aku ingat nak naik Bukit Ampang, enjoy scenery bandar lak, and also tempat aku selalu layan corner masa awal-awal dapat lesen...almost every Saturday aku ke sana, try clock berapa time paling cepat dari Langat to Ampang...sampai tayar berbunyik2 jugak la layan corner...tapi view yang aku suka, time malam...

it's time for me to go for a vacation huh~

6 comments:

Najwa Aiman said...

Kena apply awal. Kalau apply lewat nanti Mem Besar anggap sengaja cari pasal nak EL... Tu le keadaannya bila big bos diperbuat daripada mangkuk plastik... adoi laaa...

phat_lee said...

xpe..lepas ni aku leh g bercuti dah...
pembetulan sket, bukan mangkuk plastik dah..ni tahap polisterin..merosakkan alam sekitar, dan merbahayakan kesihatan...

jiwa kacau said...

bawak la weol ke sana....akaq xpenah smpi pon..semenyih ade empangan?...biar pisang!

phat_lee said...

ada maa... mau pegi boleh saja..konvoi reramai...

anyss said...

Assalamualaikum,
Saje je kawad kaki kat sini...tetiba terjumpa blog ni. Nice.
Macam best je round empangan. Tempat hijau dah makin kurang kan

phat_lee said...

waalaikumsalam...enjoy reading my not so creative blog ya...(konon speaking)