Thursday, 19 March 2009

Perginya seorang guru...



Last week, aku terima sms dari member lama sekolah aku. dia bagitau yang Tuan Haji Anwar, guru sekolah menengah merangkap guru silat Gayong Fatani kitorg baru meninggal pada hari tu. Sakit jantung katanya...agak sedih sebab cikgu Haji Anwar ni ada jugak ajar seni lukisan, yang buatkan aku minat kepada melukis dulu. And, dia jugak antara guru utama Silat Gayong Fatani..
agak terkilan jugak sebab sebelum ni, dia ada juga bagitau hajat nak hidupkan balik silat area kajang, tapi kitorg agak bz ngn life memasing...

Majalah Seni Beladiri...kalau tgk dari segi appearance cikgu aku, orang kata biasa jek. Memang down to earth...buat salah kalu, kalau melawan, melawan bukan lawan ckp, lawan koboi tu...jadi mcm ni laaa..


anyways, (najwa aiman punya sampuk) cikgu Haji Anwar memang cool, thanks to him for teaching us discipline walaupun aku sekolah kat sekolah yang antara bermasalah kat Selangor...

al-fatihah utk beliau...

1 comment:

Najwa Aiman said...

Ada sorang guru silat di Kedah menniggal dunia beberapa tahun dulu. Rumah dia rumah kampung yang lamannya banyak pasir daripada rumput. Semasa menghembuskan nafas terakhir, pasir-pasir di laman rumah naik berkirai-kirai seolah-olah ada puting beliung meliontas dan berlegar sekeliling rumah tu. Seram siot!

Al-Fatihah untuk guru kalian...