Friday, 27 March 2009

"Pembangkang bukan wali, malaikat"

KUALA LUMPUR 26 Mac - Mudahnya hidup sebagai pembangkang. Bebas berbuat apa sahaja, bebas gunakan lidah secara celupar - kerana ada UMNO dan Barisan Nasional (BN) untuk dilonggokkan segala kesalahan!

Apa yang mengecewakan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, ahli UMNO dijadikan 'kotak sampah' untuk dilemparkan segala fitnah yang berpunca daripada perbuatan tidak betul dan salah laku orang lain.



tu sedikit ucapan Pak Lah masa perhimpunan UMNO yang tgh berlangsung nih...aku tergelak bila baca benda ni kat Utusan Online, suratkhabar parti biru nih...ikut artikel tu, Pak Lah kata yang jadi pembangkang ni senang, point jari jek kat org biru or UMNO kalau ada salah silap.

Realiti kalau dilihat sendiri, kalau da namanya pembangkang, memang segala benda yang satu pihak buat tu, akan dibangkang..kalau x, namanya penjilat. demo pahe dok kawe ghoyak gapo nih?

Pak Lah pun kena tau, bila di negeri Serambi Mekah, parti biru menjadi parti pembangkang. Sama jek style dia. Sama jugak tohmahan, bangkangan yang parti pemerintah kena. Udah namanya demokrasi berparlimen kan? hak bersuarakan? masing2 berhak meluahkan pendapat kan?

Aku tgk sendiri persidangan kerajaan Kelantan, UMNo sebagai pembangkang, sama je cara dia...sama mcm korg masuk pertandingan berdebat la dulu (kalau masuk)...sepanjang pertandingan korg jgn la sebut "saya setuju"...

sometimes politician says the stupidest thing...or is it always??

No comments: