Monday, 2 March 2009

My old Ken

bosan bangat arinih....

last saturday aku g antar kenari aku servis...mekanik aku kata yang disc brake keta tu da makan besi. so kena tukar..tadi aku try tgk kat Mun Lee, utk MyVi 2 pot disc brake ada. for better braking. tapi nanti orang blakang plak melambung..huhuhuu...

dari dulu aku nak convert/upgrade kenari aku...keta tahun 2001, da abis bayar, and da dioverhaul sekali...jarak perjalanan? time aku tulis mende alah nih, keta aku da travel dlm 225K kilometer...maklum laa rajin round semenanjung..


kete stended aku...gaban bukan?

aku niat nak buat mcm spesies yang kat Japan tu...mcm yang kat bwh nih...

xpun yang ni...


tapi aku target yang nih...lagi smart...


blakang dia lak...

ini baru kenari aku...enjin stendet gak..tapi member opis aku, budak kenarianz meracun aku utk masuk engine K3VE2 dari Toyota Starlet baru n also K3VET, engine YRV turbo...spec utk YRV Turbo nih...

ENGINE
1297
K3-VET
140 ps (102.97 kw) / 6400 rpm
18.0 kg*m (176.52 N*m) / 3200 rpm
Water cooling serial 4 cylinder DOHC16 valve IC turbo
Horizontal ranging DVVT
EFI (electronic fuel injection)
Turbo with intercooler

kalau ikut power output, senang je engine ni nak cicirkan Satria GTi...harga utk convert? RM8500 halfcut sahaja...upah pasang, aksesori tambahan, ready je la RM15K...nak lepas JPJ/Puspakom lagik...

bilaaa laaaaa aku nak dpt engine YRV nih...

3 comments:

Najwa Aiman said...

Tu tak sampai sebulan pun gaji sorang HOD tu kan? Kan? Bukan ke? Ke? Ekekekekeke... ayaaarrkkk...!

phat_lee said...

betul!!!!!!!!!hehehehe...pejam mata sebelah jek...

Teddy said...

woik lepak rumah aku malam nie..