Monday, 23 March 2009

Leader...

Semalam aku terpaksa tengok dialog@1... sessi mendengar bebelan Najib Tun Razak, TPM Malaysia...bukan nak kata apa la, kalau diikutkan, dia ni ok..bak kata bapak aku. yang buat x okey, reputasi dia...baik personal, ataupun secara umum.. imej dia da tercalar ngn byk kes...ngn wife dia lagik...malas nak citer la..buat dosa. hehehe...anyways, sorg pemimpin yang aku kagum ngn cara dia, MB Kelantan laa...sapa lagi...

Tuan Guru Nik Aziz...memang maintain low profile. sesiapa pun boleh jumpa dia...g direct ke rumah dia pun no hal la...every friday, berapa ramai org g ke dataran ilmu semata-mata nak dengar ceramah Tuan Guru. bukan na puji melangit, tapi memang dia maintain cool, walaupun dulu berapa banyak tohmahan dia kena sepanjang 18 - 19 tahun dia tadbir Kelantan. memang Kelantan agak jauh ketinggalan. tapi sekarang ni zaman pembangunan Kelantan. aku ingt lagi dulu ada TV show kat RTM, gerhana di kelantan...terima kasih kepada RTM la, sejak diorg air kan show tu, makin ramai pelancong luar yang dtg sendiri nak tgk "gerhana" kat Kelantan...hehehe...

Yang aku tau, Tuan Guru ni masa parti nak lantik dia jadi MB, seboleh-boleh dia xnak. Dia tau tanggungjawab jadi ketua ni mcm mana...tanggungjawab berat, tapi lepas berapa kali pujuk, baru beliau setuju..

Tapi yang aku tgk sekarang, dari parti yang lagi satu tu...yang sibuk nak jadi ketua, semua yang bermasalah...masalah yang xtau baca english masa kantoi bwk duit byk kat airport Australia tu laa, masalah rasuah laa...rosak negara beb kalau dapat pemimpin mcm ni...bak qoute John Woo laa..."Once a thief, always a thief"

2 comments:

Najwa Aiman said...

Harap-harapnya TG Nik Aziz dah sediakan pelapisnya. Tak percaya kat orang lain walaupun dari gabungan yang sebumbung dengan TG Nik Aziz.

phat_lee said...

Pada aku, Husam Musa the best candidate...