Monday, 30 March 2009

Earth hour - sequal

yeehaaaa... last saturday aku hang out kat Putrajaya. plan nak lepak kat Bukit Ampang tgk KLCC ngn KL tower bergelap tak kesampaian sebab petang tu member2 umah lama aku ajak lepak reramai kat bangi. so from Bangi kitorang head to Alamanda, Putrajaya.


Alamanda mcm biasa la, since org gomen da masuk gaji, so agak crowded jugak. time tu dlm pukul 6 lebih. aku pikir sempat lagi nak g Bukit Ampang, tapi bila lepak kat Burger King, maklum la, lapar x makan... aku dengan mamer n ijat dengan pantas pergi Q, nak order. da dapat apa yang kitorg nak, da duduk, dtg la lagi dua org member ni...memula diorg pakat nak perabihkan fries jek. bila aku n mamer abis makan, baru la sorg ni g Q lak..huhuhu...then dtg lagi dua org, pun sama...nak makan pun kena fikir banyak kali.huhuhu..alih2 masa tgh makan tu, Kenny Rogers da start gelap..wooo...da kul 8.30 rupanya...sopan sungguh sahabat-sahabat aku melantak..hehehe..


Da setel, kitorg head to dataran putra, nak g jambatan putrajaya. time tu keta agak banyak, maklumla Putrajaya bergelap...aku n the geng hang out kat bridge. ada la group of indian girls ni celebrate birthday time tu. hehehe...aku tunggu time start pasang lampu balik jek. yang ketara, bila pasang balik lampu, terasa la bahang dari cahaya spotlight...hehehehe...


Summary, Malaysia baru take part dengan benda ni, n there's still suara2 yang pertikaikan pasal benda alah Earth Hour nih...aku pun ada gak hujah dengan member aku masa nak g tgk wayang citer Knowing, yang juga cerita pasal bumi da nak musnah. org kita still kena ajar, kena di explain apa yang menanti kita pada masa depan if mother nature ni x diselamatkan...


tapi xpe, slow2 educate...apa yang penting, KERJASAMA!!!!

3 comments:

Najwa Aiman said...

Yeeeehaaaaa...!!! Pelan-pelan kayuh... eheks...

jiwa kacau said...

heyy....uol..baca blog akaq kah?...sapa yg bagi link ni...?..mesti miss dewi uganda!..

Mamer said...

Lepaih ni jangan lupa tinggalkan rumah dengan kipas terbuka, lampu pon tak tutup.. sebab earth hour dah lepas dah... bile earth hour nak dekat baru berigt balik tutup letrik hehe