Friday, 27 March 2009

60 earth hour, 28/3/09, 8.30pm - 9.30pm...


esok malam, jam 8.30 malam akan bermula laa event "60 earth hour"... switch off all lights for an hour to show your support to mothernature.
aku sokong benda camni, sebab aku tinggal kat bumi. kita kongsi bumi ni dengan orang lain. kalau orang lain da tunjuk nakkan perubahan, nakkan sesuatu yang positif, so apa masalah kalau kita join sekali ye tak? macam korg duduk kat kawasan perumahan la. ada jiran, sama2 jaga kebersihan, keselamatan...ye tak?
benda Earth Hour ni kira macam kita sama2 ngn jiran negara lain jaga keselamatan tempat tinggal kita jugak kan? tapi Malaysia baru join benda ni, so ada la suara2 sumbang yang x
setuju...antara yang aku dengar...
aku tutup lampu, nanti pencurik masuk plak
mengong hapa..tutup lampu jek, bukan nak suruh keluar rumah n biar pintu terbukak
anak2 aku nanti panas
alahai...tutup lampu je udah laa...bukan lagi sejuk ke kalau tutup lampu tapi pasang kipas? memang la kalau boleh off electricity, tapi kalau x pasang lampu n just pasang kipas, ada kemungkinan kan anak2 korg tdo awal?
nanti x dpt dgr radio n tgk tv
sejam je laaaa...bukan tutup sampai hilang nyawa....
itu antara yang aku dengar la...hehehe...papehal, benda ni aku sokong. bila lagi kita nak join benda yang x kena kutuk kan?

3 comments:

mehta said...

Nice Stuff!

Commendable Blog indeed!

Great Going!

Dear Blogger, need your valuable feedback for:

www.octandigital.com

Regards,
Mehta

Najwa Aiman said...

Si Mehta ni pandai cari kesempatan iklan ek... ekekekeke... Aku harap dia memang boleh baca bahasa Melayu le wlaupunkomen dia bahasa Inggeris.

Anyways, ada satu lagi alasan tak mahu tutup lampu... msa tu tengah berak!

phat_lee said...

takut off target ek tuan??