Monday, 23 February 2009

Getting older every second...

hmm... dunno why, my life getting bored since i left my student era. maybe because all the responsibilities, burdon as we grew older. kalau di ingatkan, zaman bebudak memang lasak. lagi bertambah umur, lagi kita banyak fikir sebelum buat sesuatu, and that make life not so thrill anymore. dulu masa bebudak, jatuh longkang, pipi calar pun still leh sambung main kejar-kejar. sekarang? nak lintas longkang pun yakin x yakin jek.

maybe dulu masa study, kita bebas nak buat aktiviti apa pun. xde limit. time tu, nak g duduk hutan 3 hari pun xpe, kalau cuti semester? nak duduk genting seminggu pun x kisah. but sekarang, tanggungjawab da bertambah. utk family, diri sendiri, and also tanggungjawab as pekerja, tul x? kalau x dtg keje, boss carik, supervisor start call tanya. kalau time study, ponteng pun orang x berapa kisah. huhuhuhu...

sekarang baru aku tau kenapa abang-abang aku dulu ckp, sementara boleh study, study abis2. bila da keje, da xde masa nak blaja da. kecuali kalau keje gomen. bosan keje, isi form nak sambung study, angkut anak bini tinggal kat oversea..hehehe...

hari nih aku xde mood nak keje, then one of my closest friend, ahmad syah, msg me telling how much he misses our good old school boys day... tak kisah pasal ekonomi dunia, x kisah pasal minyak naik, x kisah pasal nak cari keje lain, to hell with politician...n x kisah pasal kawin. but sekarang ni umur da xde belas2, n kawan2 ramai yang da settle down, yang ada anak sorang. it's a bit tense to us who's working but have no partner yet...(cewah, dulu dpt, g tinggalkan)...

i miss those days... terutama tahun 1996-2000...Kajang Highschool still in my mind...

No comments: