Friday, 30 January 2009

Take a picture...

Aku suka amik gambar...x kira la gambar apa pun.. hatta gambar kamben elak kena langgar sambil kantung terbuai-buai pun leh di jadikan modal.

walaupun org kata aku punya gambar bukan spesis pro, tapi pedulik hapa aku kan? kamera aku, suka aku la. biar la org nak menilai apa pun...hehehe....(tensen sgt la nih)..

antara yang aku snap..


masa buat iklan shampoo IWK..hehehe..amik gambor guna handy-cam, menyumpah jek...huhuhu...
yang ni kat Penang...aku xtau napa aku suka snap pic yang nih..hehehe..


yang ni pun masa kat Penang...

yang ni aku snap masa tengah drive...on the way from KB to AS...



yang ni one of my fav...sea of clouds...



yang ni plak bila nak promote Petronas...hahahha....

aku suka snap pic...bagi la aku kamera, nescaya ada jek pic yang aku snap.hehehe...

I need a vacation~

Haaaa!!!!!!!!!!!!....bosan yang amat... the last time aku g vacation, masa join treasure hunt tahun 2007 anjuran company kesayangan Kementerian Kewangan kita nih. Itu pun g Penang. Iytu aku kata vacation sebab rasa enjoy. lepas tu pun ada gak aku g Penang lagi, tapi bila g ngn family, kurang nak bebas la plak. xde kuar malam, baring2 atas jalan ke hapa ke. Lari dari hantu...hehehe...

Walaupun keje aku tak se BZ org lain, aku tension jugak beb..mana x tensen. Keluar rumah 7 pagi, sejam kemudian baru sampai opis. Jalan jem...balik pun masalah yang sama gak. huhuhu...sib baik keje x tensen sgt. Dulu aku da plan, kalau dapat keje system analyst ke, system developer, tiap 6 bulan sekali g holiday. hehehe...skg ni pasport aku pun tunggu masa jek nak mampus. selalunya time pasport idup, xde plan nak g memana. bila da sebulan mampus, baru la dpt peluang nak g travel over sea...

ini masa aku baru sampai kat Japan..satu-satunya negara yang paling jauh penah aku g...pastu da xde peluang.

ini lak gambar masa aku kat Penang. Pakai beg dpt free treasure hunt tuh...

Papehal pun aku nak sgt g vacation. apakan daya, duit poket asik tak cukup. Gaji bulan ni pun kena simpan buat back up gaji bulan depan. Gaji kecik, belanja lebih dari gaji, ini la akibat dia. And org still kata aku orang kaya...huhuhuhu.....


Wednesday, 28 January 2009

JKR??Jalan Kena Rosak ek?

Ola... aku nyampah tul kalau drive kat jalan PJ. sebab apa? Jalan lubang x hingat... aku rasa hobi org kita la menjahanamkan benda yang da asal cantik.

aku ingat lagi time sekolah. Dulu zaman naik bas la. Masa lalu jalan lama nak balik ke umah. Hari ni tgk jalan tu ok, esok nye ada aktiviti korek jalan, alasan sebab nak tukar paip. pas abis korek, da setel semua, jalan tu timbus guna batu kerikil jek, da lama pastu baru laaa wujud idea nak tar balik. yang bagusnya, jalan tu di tar ikut laluan lobang. so tak rata la jadinya. bwk keta, lalu kat atas tar tu pun da boleh dapat mabuk laut...pastu esoknya korek balik...n then tar ikut suka lagik.

aku x paham la org yang buat jalan nih. tampal jalan ikut suka. yang best nye, jalan yang dari cheras menghala ke highway LEKAS. nama highway, tapi jalan dia, keta siap melambung bila lalu kat situ, lelebih lagi flyover dekat Jenaris/Sg Kantan...dah tu dulu ada lubang yang maik aih dalamnya...kalau motor langgar lubang tu, mau jadi superman instant.

aku menyampah kalau nak drive g PJ, umah atuk sedara aku. jalan yang dekat area UIA lama tu. camna diorg leh buat manhole x sama level ngn jalan? x ke kalau ada keta langgar lubang tu leh buat rim keta bengkok, paling teruk, punca eksiden sebab lose control nak elak atau da terlanggar lubang?

kalau balik kampung, xyah ckp la. nak buat jalan ni bukan ikut kerajaan Pusat ke? kalau jalan yang nak ke Kelantan, biar je teruk sebab negeri tu under parti lain? Bukan sikap pemandu tu punca eksiden, jalan pun punca jugak. jalan jugaj punca org hilang sabar. mana selesa kalau drive kat jalan yang menggerutu, beralun. lain la kalau korang naik Lexus, BMW, Merce...keta2 mewah tu best la...

kdg2 aku rasa nak saman jek puak2 yang tar jalan nih. punca rim keta aku bengkok, punca tayar pecah. kalau menggerutu, xpe la jugak, ini siap ada yang licin. pastu jalan x tahan. kejap je da mendap. alasan lori lalu hari-hari...apa punya alasan.

memang hobi org kita merosakkan sesuatu yang indah ek????

Wednesday, 21 January 2009

What now??

Yahudi laknat kata, diorg setuju utk gencatan senjata, and Hamas pula kata diorg akan balas dendam terhadap apa yang berlaku di Gaza. Pada aku, Israel just kata jek akan letak senjata n akan keluar dari Gaza, sebab apa? Mungkin sebab Barrack Obama nak angkat sumpah jadi Presiden ke 44 US...mungkin juga Israel jahanam akan kembali menyerang Gaza dengan lebih dasyat...and maybe bila sampai masa tu, Gaza akan jadi betul2 sebuah kota sunyi...

Kita hanya lihat saja kekejaman Yahudi laknat ke atas penduduk Gaza. Sudah masanya utk melenyapkan bangsa Yahudi laknat ni dari muka bumi. Bersama-sama la kita doakan agar Allah turunkan bala kepada bangsa paling bangsat di atas muka bumi ni. Aku harap agama lain juga akan sedar betapa hinanya bangsa lain pada mata Yahudi.

aku sudah menghapuskan separuh bangsa Yahudi, dan aku tinggalkan separuh lagi utk kamu semua melihat kebenaran...Adolf Hitler

Monday, 5 January 2009

New Year 2009

Assalamualaikum...
Dah lama rasanya aku tak menulis. Sejak saing blog aku kehilangan blog beliau (Mr Khayal2), aku pun mcm malas nak tulis sgt bila pk balik, da tulis tebal 500 page, tau-tau link ke blog da dipindahkan..huhuhu... cian penulis Khayal-khayal tu..hehehe..(jgn D.I aku)...

Last week kita celebrate New Year...Dua new year seminggu lak tu. Punya la malas aku nak g keje memandangkan hanya dua hari jek aku kena drive ke Pusat Bandar Damansara. Tapi drpd aku duk umah melangok, baik aku g keje. At least ada gak mulut ni mengutuk member opis. hehehe...

Hari rabu tu, lepas jam 5.10, aku ingat nak balik terus tapi memikirkan keadaan jalan yang jem, aku gagahkan diri lepak kat PBD, buang masa n duit kat kedai mamak belajar bahasa tamil dr staff kedai tu yang di bawakan khas dari Chenai, India. Baru aku tau, nak ckp tamil nih memang kena ada movement kat bahagian kepala, baru terasa feel dia. Tak percaya, korg try tanpa gerakan khas tu...hehehe...

After office aku head to home, cam biasa, rutin Rabu aku, kul 8 malam main badminton, n malam tu after badminton aku gerak ke Jeembo's Garage, tempat bebudak kereta aku lepak, ada bbq sket. Thanks to Jeembo sebab dia sediakan semua, kitorg just bwk keta, perut and duit air jek. Yang datang malam tu, agak meriah jugak la. dekat 20 bijik kereta ol skool yang dtg. Aku bwk Demon in blue aku.... Fender silver sebab tukar lain..
Banyak gak gambar yang di snap malam tu, tapi aku xdpt nak amik lagi, just to show, ini antara muka-muka budak ol skool aku...


ini logo clan aku, Kelab Kereta Lama a.k.a KKL...


malam tu banyak yang datang bwk Datsun, Toyota, 2 bijik Ford (1973 Ford Cortina + Ford Econovan tahun 88), sebijik Honda (keta aku)...agak seronok jugak la kumpul reramai nih, tak terasa waktu berjalan tau2 jek da kul 12.15 tgh malam..hehehe...itu jek buat masa nih. nnt aku try upload pic2 gath tu... ni la rupa garage tempat keta-keta retro jumpa doctor...

yang ni plak slot yang ada keta aku...fender silver tu..

Papehal, inilaa salah satu hobi aku skg. If la Acot aku siap, nescaya aku beralih kepada yang lain plak...Toyota or Datsun...paling over pun maybe Volvo 122 Amazon...